Τιερί Φρεμό – Ο Απόλυτος Αρχων του Φεστιβάλ των Καννών

Thierry Frémaux, est directeur de l’Institut Lumière de Lyon, délégué général du Festival de Cannes et président de l’association Frères Lumière.

DSCN0132_1

Ο Τιερί Φρεμό είναι εδώ και περίπου μία δεκαετία ο απόλυτος άρχων του Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών, της μεγαλύτερης και πιο αναγνωρισμένης κινηματογραφικής διοργάνωσης, που μετράει ήδη 69 χρόνια ζωής.

ImageHandler (1)

Ο Τιερί Φρεμό, βρέθηκε στην Αθήνα, την Τρίτη 02/02/2016 καλεσμένος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών, Τιερύ Φρεμό, παρουσίασε στους Ελληνες θεατές της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, τις ταινίες των αδελφών Λιμιέρ (Lumiere Brothers’)

The Sprinkler Sprinkled“, the 1st comedy movie in the world.

Παρουσιάστηκαν 100 περίπου κόπιες από τις διάρκειας 50 δευτερολέπτων ταινίες των αδελφών Λιμιέρ, οι οποίες σχολιάστηκαν ξεχωριστά η κάθε μία από τον Τιερί Φρεμό και τον Ελληνα σκηνοθέτη Πάνο Κούτρα, συμπαρουσιαστή της βραδιάς.

Σις 28 Δεκεμβρίου 1895, οι αδελφοί Λιμιέρ πραγματοποίησαν δημόσια την πρώτη προβολή μικρού μήκους ταινίας, με εισιτήριο, στο Grand Cafe’ του Παρισιού. Με τον τρόπο αυτό, ανακηρύχθηκε η ημέρα αυτή, ως η επίσημη ημέρα εμφάνισης του Κινηματογράφου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
FacebookTwitterEmail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © 2015 ALMA REAL ESTATE All Rights Reserved.

FacebookTwitterEmail