Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο προς Υπουργείο Εξωτερικών

Από το γραφείο τύπου του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου, εξεδόθη σήμερα, 09/10/2017, η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΕ κ. Παναγιώτης Κουτσίκος απέστειλε χθες στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά επιστολή για το θέμα της απαγόρευσης του απόπλου πλοίων με τουρκική σημαία από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.

Ο κ. Κουτσίκος θεωρεί ότι το ζήτημα είναι υψίστης σημασίας για τα ελληνικά συμφέροντα, και ζητάει από την Ελληνική Κυβέρνηση να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος για την εξεύρεση λύσης.

IMG_2184

Ακολουθεί τμήμα του κειμένου της επιστολής :

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνεργασία τον τελευταίο χρόνο χαρακτηρίζεται από στασιμότητα, όπως είναι γνωστό και σε Σας.

Το 2015, το συνολικό εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έφτασε τα 4 Διs  ευρώ, ενώ οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία ξεπέρασαν τα 6,4 Δις. ευρώ.

Από την πλευρά της Τουρκίας οι εξαγωγές προς την Ελλάδα έφτασαν τα 1,9 Δις ευρώ ενώ οι Τουρκικές επενδύσεις έφτασαν στην Ελλάδα τα 350 εκατ. Ευρώ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΕΤΕΕ έχει παρατηρήσει ότι δημιουργούνται προβλήματα στην επιχειρηματική συνεργασία με αποκορύφωμα την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης, να απαγορεύει στα πλοία με τουρκική σημαία να προσέρχονται στα ελληνικά νησιά.

Η ανωτέρω απόφαση θεωρούμε ότι είναι αποτέλεσμα των κακών πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που επηρεάζουν την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Θεωρώ ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και εσείς προσωπικά θα πρέπει να ασχοληθείτε με το ανωτέρω ζήτημα διότι θεωρούμε ότι είναι υψίστης σημασίας και έτσι θα πρέπει να εκληφθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση ενεργώντας άμεσα για την εξεύρεση λύσης.

 

Το Επιμελητήριο, πιστεύει ότι πρέπει να επανέλθουν με δική μας πρωτοβουλία οι Ελληνοτουρκικές πολιτικές και επιχειρηματικές σχέσεις στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Έχω τη βεβαιότητα οι ενέργειές σας θα οδηγήσουν σύντομα στη θετική έκβαση του ζητήματος. Το Δ.Σ. κι εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεσή σας.»

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
FacebookTwitterEmail

Copyright © 2015 ALMA REAL ESTATE All Rights Reserved.

FacebookTwitterEmail