EEA – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΑΝ (ΚΙΝΑ)

Tην Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2108 στις εγκαταστάσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διεξήχθη εκδήλωση παρουσίασης επιχειρηματικής αποστολής από την πόλη Σιάν (Xi’an) της Κίνας.

kineziki_apostoli_eea3 (1)
Την αποστολή, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του CCPIT Σιάν κ. Long Xiaohua, υποδέχθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Νίκος Γρέντζελος.

Ο Κινέζος Πρόεδρος περιέγραψε στην ομιλία του τα πλεονεκτήματα της πόλης του Σιάν καθώς επίσης και τα επενδυτικά και άλλα κίνητρα που προσφέρει σε αλλοδαπές επιχειρήσεις (δωρεάν κτιριακές υποδομές, φορολογία), ώστε να εγκατασταθούν στο International Logistics Park του Σιάν οι κεντρικές τους υποδομές στην Κίνα.

2018-10-26_chinese_trade_mission_Athens_EEA_DSC03239-ΑΒ

Επίσης, αναφέρθηκε σε μία ιδανική, όπως περιέγραψε πρόταση, για ένα cluster ελληνικών επιχειρήσεων, για παράδειγμα κρασιού, που με βάση το Σιάν θα μπορούσε να αναπτύξει τις πωλήσεις του σε ολόκληρη την Κίνα.
Το CCPIT είναι ο εθνικός οργανισμός εξωτερικού εμπορίου της Κίνας και διαθέτει γραφεία σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Ελληνοκινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας κ. Φώτης Προβατάς και ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Α10 του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Μιχάλης Βότσης.

 

eea_sian3 (1)

Ο κ. Γρέντζελος παρουσίασε το ΕΕΑ, εστιάζοντας κυρίως στις δράσεις εξωστρέφειας που σταδιακά αναλαμβάνει το Επιμελητήριο, με ιδιαίτερες αναφορές στην αγορά της Κίνας. Μετά από την προσπάθεια σύνδεσης της ελληνικής αγοράς με την πλατφόρμα του Κινεζικού Ηλεκτρονικού εμπορίου ALIBABA, οι συστηματικές επαφές με αποστολές από την Κίνα έχουν ως σκοπό τη διαμόρφωση συγκεκριμένης στρατηγικής, την οποία θα προτείνει το ΕΕΑ για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα.
thumbnail_2018-10-26_chinese_trade_mission_Athens_EEA_DSC03239-Ap (1)-BB
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του CCPIT Σιάν κ. Long Xiaohua ανέδειξε στην ομιλία του τα πλεονεκτήματα της πόλης του Σιάν και τα επενδυτικά και άλλα κίνητρα που προσφέρει σε αλλοδαπές επιχειρήσεις (δωρεάν κτιριακές υποδομές, φορολογία), ώστε να εγκατασταθούν στο International Logistics Park του Σιάν οι κεντρικές τους υποδομές στην Κίνα.
Μια ιδανική, όπως αναφέρθηκε, πρόταση για ένα cluster ελληνικών επιχειρήσεων, για παράδειγμα κρασιού, που με βάση το Σιάν θα μπορούσε να αναπτύξει τις πωλήσεις του σε ολόκληρη την Κίνα.
thumbnail_2018-10-26_chinese_trade_mission_Athens_EEA_DSC03239-Ap-A
 Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σιάν επισκέπτονται ετησίως 165 εκατ. τουρίστες, στην πλειονότητά τους Κινέζοι, για να δουν από κοντά τα αρχαία Μνημεία της πόλης, και ιδιαίτερα τους Πήλινους Στρατιώτες. Εξ’ άλλου, η πόλη του Σιάν είναι η αρχαιότερη της Κίνας με ιστορία 3.500 ετών.
thumbnail_2018-10-26_chinese_trade_mission_Athens_EEA_DSC03256p

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΤΟ 2019 ΑΠΟ ΤΟ XI’AN

Η επίσκεψη της αποστολής από την πόλη Xi’an έρχεται σε συνέχεια της αποστολής 35 ατόμων που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 στην Xi’an με επικεφαλής την πρώην Πρωθυπουργό κ. Θάνου και τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνη. Στα πλαίσια της αποστολής αυτής ο Δήμαρχος (Κυβερνήτης) της Xi’an επιβεβαίωσε ότι το 2019 θα λειτουργήσει απευθείας πτήση από την Xi’an στην Αθήνα. Ο Δήμαρχος της Xi’an θα επισκεφθεί την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2018 για επίσημη επίσκεψη.

thumbnail_2018-10-26_chinese_trade_mission_Athens_EEA_DSC03242-Ap

Η πόλη του Xi’an, πρωτεύουσα της Επαρχίας Shaanxi, τον Μάρτιο του 2015, στο Action Plan της National Development and Reform Commission, ονομάστηκε επισήμως το εναρκτήριο σημείο του Δρόμου του Μεταξιού (BELT AND ROAD). Έναν τίτλο που κατέχει ιστορικά λόγω της θέσης της στο κέντρο της Κίνας. Το Xi’an είναι η κοιτίδα του Κινέζικου Πολιτισμού με 3100 χρόνια ιστορίας και πρωτεύουσα 13 δυναστειών για 1100 χρόνια. Το Xi’an είναι η μια από τις τέσσερις αρχαίες πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου. Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jiping έχει καταγωγή από την πόλη του Xi’an. Σήμερα το Xi’an αποτελεί σημαντική βάση για την επιστημονική έρευνα της Κίνας, είναι η πόλη με τα περισσότερα Πανεπιστήμια μετά το Πεκίνο και έχει σημαντικά επιτεύγματα στην αμυντική βιομηχανία και στην βιομηχανία Υψηλής Τεχνολογίας. Τέλος είναι περίφημος τουριστικός προορισμός, με περίπου 100 εκ. τουρίστες να επισκέπτονται ετησίως τα διάσημα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, ανάμεσα στα οποία οι Πήλινοι Στρατιώτες και Άλογα, το Τείχος της Πόλης κλπ. Με πληθυσμό σχεδόν 10.000.000 κατοίκων, η πόλη του Xi’an είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας. Οι δεσμοί της με την Ελλάδα στενοί καθώς είναι αδελφή πόλη με την Αθήνα και την Καλαμάτα. Η Επαρχία Shaanxi είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομικά περιοχές με ετήσιο ΑΕΠ σχεδόν 300 δις δολαρίων.

 

  • 4bb0fc4117514d10bc3ce01f

Πηγή: EEA

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
FacebookTwitterEmail

Copyright © 2015 ALMA REAL ESTATE All Rights Reserved.

FacebookTwitterEmail